Gå til sidens indhold

Disruptionrådet - Partnerskab for Danmarks fremtid

"Vi skal have hele Danmark - og alle danskere - med ind i en endnu bedre fremtid. Derfor har regeringen etableret et Partnerskab for Danmarks fremtid bestående af gode kræfter fra alle hjørner af vores samfund. I fællesskab skal vi finde svar på, hvordan danskerne trygt kan gå fremtiden i møde og skabe et erhvervsliv, der er foran på alle områder," siger statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Forlæns ind i fremtiden

I Danmark har vi gennem historien været dygtige til at bruge nye mulighe­der. Vi har forandret vores land og forbedret vores liv.

Det skal vi også gøre i fremtiden.

Digitalisering, robotter og kunstig intelligens kan gøre os rigere, give en bedre velfærd, skåne miljøet og skabe arbejdspladser med mindre nedslid­ning. Og vi kan vinde tabte job tilbage fra udlandet, så vi kan styrke Dan­mark som produktionsland.

Men hvis vi skal have det fulde udbytte, så skal vi gå forlæns ind i fremtiden. Og hvis vi vil bevare Danmark som et harmonisk land, så skal vi have alle med.

Vi skal ruste danskerne til at turde gribe ud efter fremskridtet og omfavne de teknologiske muligheder.

Derfor har regeringen nedsat et Disruptionråd – et partnerskab for Danmarks fremtid. Tanken er at engagere så mange som muligt i debatten om vores fælles fremtid.

Vi skal sammen finde svar på, hvordan vi trygt kan gå fremtiden i møde og skabe gode arbejdspladser og et dynamisk erhvervsliv, der er foran på alle områder.

Her er medlemmerne af partnerskabet

Se præsentationen af de 40 medlemmer: Arbejdsmarkedets parter, erhvervsledere, ministre, iværksættere, akademiske kapaciteter og repræsentanter fra det øvrige samfundsliv.

Inspirationsmøde om fremtidens arbejdsmarked

19. december 2016 inviterede statsministeren til inspirationsmøde på Marienborg om fremtidens arbejdsmarked. Her hold Rob Nail, stifter af Singularity University, oplægget: Hastig forandring. Nye muligheder eller nye udfordringer. Se med herunder.