Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)

Kick-off møde i Disruptionrådet

"Jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet, så vi kan danne os et billede af forandringerne og finde svar på, hvordan vi bedst ruster danskerne og danske virksomheder til fremtiden.," siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

Beskæftigelsesministeriet

Regeringen har nedsat Disruptionrådet – Partnerskab for Danmarks fremtid, der er bredt sammensat af arbejdsmarkedets parter, erhvervsledere, iværksættere, akademiske kapaciteter og repræsentanter fra det øvrige samfundsliv.

Disruptionrådet samles for første gang den 15. og 16. maj til et todages kick-off møde, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen er vært. På programmet er blandt andet at få sat rammerne for Disruptionrådets arbejde frem til udgangen af 2018 og at få indkredset de nye muligheder, men også de udfordringer, der udspringer af digitalisering, fx robotter og kunstig intelligens samt globalisering.

"I Danmark har vi gennem historien været dygtige til at bruge nye muligheder. Det skal vi også gøre i fremtiden, og vi har et rigtigt godt afsæt. Vi har et omstillingsparat erhvervsliv og et fleksibelt arbejdsmarked, som sikrer, at vi hurtigt kan omstille os til ny teknologi. Jeg glæder mig derfor til at komme i gang med arbejdet, så vi kan danne os et billede af forandringerne og finde svar på, hvordan vi bedst ruster danskerne og danske virksomheder til fremtiden," siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

Regeringen har to klare ambitioner med arbejdet: Danmark skal fortsat være et af verdens rigeste lande, og vi skal gøre alle til fremtidens vindere.

Disruptionrådet skal derfor blandt andet indkredse svarene på følgende spørgsmål:

  • På hvilke områder står Danmark overfor andre og større forandringer end tidligere? Og på hvilke områder minder forandrin­gerne om noget, vi har oplevet før?
  • Hvad er Danmarks styrker og muligheder?
  • Hvad er de vigtigste udfordringer, når vi vil bevare Danmark som et land med små skel mellem mennesker?
  • Og hvordan kan vi hver især forberede os på fremtiden?

Følg arbejdet på Facebooksiden her