Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Tema

Disruptionrådet

Læs alt om Disruptionrådet - Partnerskab for Danmarks fremtid..

Forlæns ind i fremtiden

Regeringen har i maj 2017 nedsat Disruptionrådet - Partnerskab for Danmarks fremtid. Partnerskabets hovedformål er at analysere, drøfte og komme med forslag til, hvordan vi:

  • Sikrer et stærkt Danmark, hvor vi får grebet mulighederne i den teknologiske udvikling bedst muligt, så alle danskere får del i udviklingen.
  • Fastholder og udbygger et arbejdsmarked, som er kendetegnet ved dynamik og ordentlige forhold, og hvor der ikke sker social dumping.

 

Partnerskabet vil på i alt otte møder - startende fra maj 2017 og frem til udgangen af 2018 - diskutere en bred vifte af temaer i relation til de to ovenstående punkter.
 
Du kan finde kommissoriet for partnerskabet i menuen til højre på denne side - hvis du bruger PC. Hvis du bruger smartphone skal du scrolle ned i bunden af siden. 

Ved et særligt arrangement mødtes Disruptionrådet på Marienborg for at høre den Pulitzer-vindende journalist Thomas Freidman, som holdt foredrag med udgangspunkt i bogen "Thank You for being late".

Foredraget er på engelsk

Partnerskabet er bredt sammensat af arbejdsmarkedets parter, erhvervsledere, iværksættere, akademiske kapaciteter og repræsentanter fra det øvrige samfundsliv. Statsministeren er formand og en række relevante ministre fra regeringen deltager også. Derudover er der 32 faste medlemmer af partnerskabet og en løbende inddragelse af virksomheder, parter og eksperter, der kan sikre et så bredt fundament for drøftelserne som muligt. Se listen over medlemmerne herunder.

I forbindelse med møderne i partnerskabet bliver der udarbejdet et omfattende materiale med analyser og data for at belyse en række af de problematikker, som Disruptionrådet skal arbejde med. Du kan finde materialet fra de møder, som er afholdt indtil nu, ved at klikke på nedenstående artikel. 

 

1. møde

15. og 16. maj 2017 blev første møde i Disruptionrådet - Partnerskab for Danmarks fremtid afholdt i Værløse. Mødet havde en indledende karakter, hvor blandt andet den kommende proces for partnerskabets arbejde blev diskuteret. Video i forbindelse med mødet kan ses nedenfor.

2. møde

19. og 20 juni 2017 i Kolding blev den andet møde i Disruptionrådet afholdt. Video og materiale herunder

3. møde

9. og 10. oktober 2017 blev det tredje  møde i Disruptionrådet afholdt. Video og materiale herunder

4. møde

4. og 5. decemeber  2017 blev det fjerde møde i Disruptionrådet afholdt. Video og materiale herunder

5. møde

29. og 30. januar  2018 blev det femte møde i Disruptionrådet afholdt. Video og materiale herunder

6. møde

12. og 13. marts blev det sjette møde i Disruptionrådet afholdt. Mødet bliver afholdt i Holbæk og handler om nye teknologier og forretningsmodeller, fremtidens kompetencer og rammevilkår for virksomhederne.

Blandt oplægsholderne er OECD direktør for handel og landbrug Ken Ash, professor på INSEAD Paul Evans og stifter af Tradeshift Mikkel Hippe Brun.

7. møde

18. og 19. juni blev det syvende møde i Disruptionrådet afholdt. Mødet fanst sted i Sønderjylland og handlede om frihandel, udenlandsk arbejdskraft samt Flexicurity 4.0.

Inspirationsmøde

Inden Disruptionrådet blev nedsat afholdt statsministeren 19. december 2016 et inspirationsmøde på Marienborg om fremtidens arbejdsmarked. Her holdt blandt andre Rob Nail, fra Singularity University - som netop beskæftiger sig med disruption - oplægget: "Hastig forandring. Nye muligheder eller nye udfordringer." Se med herunder (på engelsk).

7. møde.

Disruptionrådet mødes 18. og 19. juni 2018 i Gråsten. På programmet er frihandel, udenlandsk arbejdskraft og Flexicurity 4.0.