Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Udenrigsministeren: Danmark bakker utvetydigt op i kampen mod Ruslands aggression.

Udenrigsminister Anders Samuelsen lancerer nyt naboskabsprogram på 860 mio. kr. under besøg i Ukraine og Georgien.

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeren med soldater i forbindelse med OSCE-samarbejde
Udenrigsministeren besøgte i 2017 Ukraine og ses her med sin ukrainske kollega, Pavlo Klimkin.

Udenrigsminister Anders Samuelsen besøger Ukraine og Georgien den 20.-23. februar. Udenrigsministerens besøg vil understøtte reformkræfterne i de to europæisk orienterede lande, der er under pres fra Rusland.

”Mit besøg i Ukraine og Georgien handler først og fremmest om at vise Danmarks utvetydige opbakning til de to lande, der er under pres fra Rusland, og hvor kampen om værdier og interesser mellem øst og vest står helt centralt,” siger Anders Samuelsen, der understreger, at der er brug for demokratiske og liberale reformer for at modstå det russiske pres.

”Det er to lande, der ønsker at udvikle sig i retning af Europa og europæiske værdier, men hvor Rusland med militær aggression og på anden vis prøver at spænde ben og forhindre at landene selv kan vælge deres udviklingsretning. Jeg er ikke i tvivl om, at reformer er landenes bedste modsvar til Ruslands aggression. Reformer gør landene modstandsdygtige og styrker deres tilnærmelse til Europa,” siger han.

Under besøget vil Anders Samuelsen lancere det nye danske naboskabsprogram for Ukraine og Georgien. Programmet skal fremme reformprocesserne i de to lande. Over de næste 5 år vil Danmark støtte de to lande med 860 mio. kr.

”Der er ingen tvivl om, at landene står overfor store udfordringer, ikke mindst Ukraine, hvor kampen mod korruption er det helt centrale. Desto større er behovet for vores støtte. Mit besøg i Kiev vil også være startskuddet på en proces, der skal lede frem til den store internationale Ukraine-reformkonference i København den 27. juni 2018 som jeg er vært for sammen med min ukrainske kollega. Jeg vil opfordre den ukrainske regering til at bruge den kommende konference til at sætte mere fart under reformerne i de kommende måneder,” siger Anders Samuelsen.

 

Udenrigsminister Anders Samuelsen så med egne øjne grænseområdet mellem Ukraine og Rusland sidste år. Se video fra besøget herunder.