Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Statsministeren mødes med Ukraines præsident

”Danmark vil ikke lade Ukraine glide ud i glemslen midt i verdens andre kriser og konflikter. Ukraine har Danmarks støtte," siger Lars Løkke Rasmussen forud for mødet med Ukraines præsident Petro Poroshenko.

Statsministeriet

Statsministeren mødes onsdag med Ukraines præsident Petro Poroshenko, som er på officielt besøg i Danmark. Mødet finder sted i Statsministeriet og efterfølges af et pressemøde kl. 17.00 i Spejlsalen.

På mødet skal statsministeren og præsidenten blandt andet drøfte konflikten mellem Rusland og Ukraine, reformarbejdet i Ukraine og den stigende samhandel mellem Danmark og Ukraine.

I anledning af besøget udtaler statsminister Lars Løkke Rasmussen:

”Danmark vil ikke lade Ukraine glide ud i glemslen midt i verdens andre kriser og konflikter. Ukraine har Danmarks støtte.

Vi nægter at anerkende Ruslands ulovlige annektering af Krim. Det internationale pres på Rusland må fortsætte, blandt andet i kraft af vores sanktioner.

En del af svaret på Ruslands uacceptable aggression er et reformeret og velfungerede Ukraine. Ukraine har allerede taget mange skridt fremad, men der er lang vej igen. Danmark står klar med både eksperter og bistand, der kan hjælpe med at rykke Ukraine ind i en ny æra. Derfor er jeg også meget tilfreds med, at Danmark er blevet udpeget til at lede EU’s antikorruptionsinitiativ i Ukraine.”