Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Nye arbejdslegater til økonomisk udfordrede kunstnere

Kulturministeriet

Nu er der ekstra hjælp på vej til kunstnere, der har oplevet økonomiske udfordringer på grund af COVID-19 situationen. 25 mio. kr. til særlige arbejdslegater er klar til at blive søgt.

Arbejdslegaterne udspringer af en politisk aftale fra efteråret indgået af regeringen, Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Konservative og Alternativet. 

Statens Kunstfond står for at uddele legaterne, og de målrettes professionelle kunstnere – både skabende og udøvende, der har lidt økonomisk tab i 2020 som følge af COVID-19. Legaterne skal hjælpe til, at kunstnere kan fortsætte deres arbejde også under de gældende Corona-restriktioner og samtidig gerne afprøve nye formater og række ud til nye målgrupper.

Kulturminister Joy Mogensen siger:
”Når scenelyset er slukket, står kunstnerne tilbage uden deres sædvanlige muligheder for at optræde eller udstille. Med flere hjælpeordninger kommer vi Corona-ramte kunstnere til undsætning, og de nye legater skal i en tid med begrænsede muligheder give et arbejdsrum med mulighed for tænke nyt og udvikle. På den måde kan den her svære situation forhåbentlig også føre nye spændende ting med sig. Vi har som samfund ikke råd til at miste vores kunstnere og de berigelser, de giver os.”

Læs mere om nye arbejdslegater på Kulturministeriets hjemmeside.