Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Hjælpepakker til dansk erhvervs- og kulturliv bliver forlænget i takt med restriktioner

Erhvervsministeriet

Hjælpepakkerne til dansk erhvervs- og kulturliv forlænges i takt med, at restriktionerne i dag er blevet forlænget ind i februar.

Corona-virussen er stadig i det danske samfund, og med udsigten til større smitte på grund af den engelske mutation, er de skærpede restriktioner, der udløber d. 17. januar, i dag blevet forlænget til og med den 7. februar 2021.

Og der skal være hjælp at hente, når corona sætter en stopper for mulighederne for at drive virksomhed.

Derfor forlænges de generelle hjælpepakker til dansk erhvervs- og kulturliv, så de følger med restriktionerne.

Det betyder, at virksomheder og selvstændige mv. fortsat kan benytte sig af de generelle kompensationsordninger for faste omkostninger og selvstændige mv. Det ligger også i trepartsaftalen med arbejdsmarkedets parter, at lønkompensationsordningen forlænges, så længe restriktionerne varer.

"Det er vigtigt for mig at understrege, at så længe der er restriktioner, så er der også hjælp at hente. Jeg er glad for, at vi i denne uge har fået åbnet for ordningen for faste omkostninger, så virksomheder nu kan sende deres ansøgning afsted til alle de tre store ordninger. Og så vil Erhvervsstyrelsen nu hver uge melde ud, hvornår man som virksomhed kan forvente få en tilbagemelding på sin ansøgning. Det er meget vigtigt for regeringen at holde hånden under dansk erhvervsliv og danske arbejdspladser,” siger fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen.

Regeringen har desuden indkaldt aftalepartierne til en drøftelse om hjælpepakker torsdag. Det er også aftalt at drøfte forlængelsen af lønkompensationsordningen, der er en trepartsaftale, med arbejdsmarkedets parter torsdag.

Læs mere forlængelse af hjælpepakker på Erhvervsministeriets hjemmeside.