Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Nu bliver det nemmere at få en tid til vaccination mod COVID-19

Sundhedsministeriet

Det skal være nemmere at booke tid til at blive vaccineret mod COVID-19. Derfor sikres en bedre balance mellem invitationer, vaccinedoser og bookingtider, vacciner.dk bliver gjort mere brugervenlig, og ældre borgere får mere hjælp til at blive vaccineret.

Danmark er godt i gang med at få vaccineret de ældste og mest udsatte borgere mod COVID-19. 1 ud af 10 danskere er nu enten færdigvaccineret eller har påbegyndt vaccination. Desværre har vaccinationsprocessen og bookingsystemet været svært for nogle ældre at gå til.

Sundhedsminister Magnus Heunicke har drøftet udfordringerne med bl.a. Ældre Sagen, Danske Regioner og KL, og der iværksættes nu en række nye tiltag, der skal gøre det nemmere for borgerne at få en vaccination både før, under og efter borgerne skal booke en tid på vacciner.dk;

  • En bedre balance mellem invitationer, vaccinedoser og bookingtider skal gøre, at borgerne oplever, at de kan booke tid inden for en rimelig periode.
  • Forbedringer af brugervenligheden på vacciner.dk.
  • Sårbare ældre får mere hjælp til at blive vaccineret og vaccinationsindsatsen udvides, så sårbare ældre borgere fremover kan blive vaccineret i eget hjem, hvis de er så syge, at de har vanskeligt ved at transportere sig til et vaccinationssted.

Ifølge sundhedsminister Magnus Heunicke skal det sikre, at borgerne oplever, at det er let og trygt at blive vaccineret, når de har fået en invitation om vaccination mod COVID-19 fra sundhedsmyndighederne. Han siger: 

"Udrulningen af vacciner mod COVID-19 er en kæmpe stor operation i vores sundhedsvæsen. Vi vil gerne have, at alle borgere oplever det som trygt og nemt at blive vaccineret. Derfor tager vi nu ved lære af de første erfaringer og forbedrer bookingsystemet samtidig med, at vi sikrer en bedre balance mellem antallet af invitationer og vaccinedoser."

Sundhedsministeren understreger, at de vaccinedoser, vi modtager i Danmark, skal udnyttes hurtigst muligt, men samtidig skal borgere også have mulighed for, at de kan booke en tid inden for en rimelig periode. SST, SSI og regionerne intensiverer derfor samarbejdet om at sikre en bedre balance mellem antallet af invitationer og tilgængelige vaccinedoser.