Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Der er nu over 400 faste teststeder i Danmark

Justitsministeriet

En massiv indsats for at få flere, faste teststeder har nu udmøntet sig i et fintmasket net med over 400 faste teststeder udover hele landet. Alle landets kommuner har nu mindst et teststed. Teststederne kan findes på coronasmitte.dk, der løbende opdateres med nye teststeder.

Som en del af regeringens teststrategi er der de seneste uger gjort en massiv indsats for at skabe et fintmasket net af faste teststeder, der gør det nemt for alle danskere at blive testet i deres nærområde.

Testindsatsen er et vigtigt redskab til at understøtte en gradvis genåbning af samfundet, og det har allerede vist sig, at danskerne lader sig teste mere. I denne uge er der i gennemsnit testet mere end 200.000 dagligt i samfundssporet fordelt på ca. 140.000 daglige PCR-test og ca. 60.000 hurtigtest. Hertil kommer test udført i sundhedssporet og lokalt på skoler ifm. den gradvise genåbning.

Justitsminister Nick Hækkerup udtaler:

Med over 400 faste teststeder og testcentre i alle landets kommuner, har vi nu et fintmasket testnet, hvor der er relativt kort vej for danskerne til nærmeste teststed. Det er en milepæl i vores nye teststrategi og en af præmisserne for, at vi kan genåbne vores samfund yderligere. Vi kommer til at arbejde videre med at optimere vores testindsats bl.a. i forhold til antal og placering af vores teststeder. Men allerede nu er vores fundament for at kunne teste danskerne yderst robust”.

Læs mere om den massive testindsats på Justitsministeriets hjemmeside.