Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen II (2015-16)
Tema

Boligudspil: Nye ejendomsvurderinger og ændret boligskat

Regeringen foreslår med sit udspil "Tryghed for boligejerne" et nyt system for ejendomsvurderinger og en række ændringer i danskernes boligskat. Målet er at sikre mere retvisende ejendomsvurderinger og tryghed for boligejerne både i overgangen til det nye vurderingssystem og efter 2020. Udspillet er en del af regeringens Helhedsplan og skal til forhandling i Folketinget i efteråret 2016. Indholdet på denne side er derfor ikke nødvendigvis udtryk for, hvordan reglerne på området faktisk ender med at blive.

Boligudspillet

Regeringen foreslår med sit boligudspil et nyt system for ejendomsvurderinger, fordi det gamle var for upræcist. Ejendomsvurderingerne er de offentlige vurderinger af en boligs værdi, som ligger til grund for den boligskat, den enkelte boligejer betaler. Samtidig har regeringen foreslået en række ændringer af boligskatten - blandt andet i den såkaldte ejendomsværdiskat og grundskyld - som skal sikre tryghed i overgangen til de nye ejendomsvurderinger.

Hovedelementer i udspillet

Det nye system for ejendomsvurderinger skal sikre mere retvisende offentlige vurderinger på ejerboliger. Nye boligbeskatningsregler skal sikre tryghed for boligejerne i overgangen til de nye vurderinger og efter 2020.

Hvad betyder udspillet for dig som boligejer?

I artiklerne her kan du se en række typiske eksempler på, hvordan boligskatten kan blive påvirket for huse og ejerlejligheder. Ingen skal betale mere i boligskat i 2021 end med de nuværende regler. Det er dog først muligt præcist at sige, hvor meget den enkelte boligejer skal betale i samlet boligskat, når de nye ejendomsvurderinger er klar i begyndelsen af 2019.

Fakta

Fakta