Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Regeringen forlænger kompensationsperioden for zoologiske haver

Erhvervsministeriet
Kulturministeriet

Efter ønske fra branchen har regeringen besluttet, at udendørs zoologiske haver kan få fuld kompensation for en længere periode end oprindeligt.

Da corona-virussen ramte Danmark sidste forår, havde de fleste udendørs zoologiske anlæg lukket fra meget tidligt i forløbet. Men officielt blev de dog først lukket med en ændring af forsamlingsforbudsbekendtgørelsen, som trådte i kraft d. 11. maj.

Efterfølgende har der derfor været tvivl fra branchen om i, hvilken periode de udendørs anlæg har været påbudt lukket, og for hvilken periode de dermed kan få kompensation.

Derfor har regeringen nu besluttet at forlænge den officielle nedlukning af de udendørs zoologiske anlæg, så der gælder en længere tvangslukningsperiode – nemlig fra 18. marts 2020 i stedet for 11. maj 2020.

Det betyder helt konkret, at udendørs zoologiske anlæg kan få 100 pct. kompensation for faste omkostninger i den forlængede periode, hvis de ikke har haft nogen omsætning.

”Corona-krisen har sat os alle i mange uforudsigelige situationer, hvor der skulle reageres hurtigt. Så jeg kan godt forstå, at man som virksomhed kan have haft svært ved at finde hoved og hale i det hele. I regeringen mener vi ikke, at de udendørs zoologiske haver skal straffes for at have udvist samfundssind i en kritisk situation, hvor corona-smitte bredte sig. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan åbne op for bedre og længere kompensationsmuligheder,” siger fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen.

Kompensationsbeløbene vil blive reguleret i Erhvervsstyrelsens efterkontrol, så der ikke skal ansøges på ny.

”Det er vigtigt, at det ikke skader de zoologiske anlæg, at de har ageret ansvarligt og sidste år hjalp med at holde smitten nede.  Derfor er det godt, at vi får slået fast, at anlæggene kan få fuld kompensation tilbage fra marts, hvis de ikke har haft nogen omsætning,” siger kulturminister Joy Mogensen.

De indendørs zoologiske anlæg er allerede omfattet af samme kompensationsperiode og kan således også søge kompensation for faste omkostninger fra den 18. marts 2020 på samme vilkår som udendørs zoologiske anlæg, dvs. 100 pct. kompensation for faste omkostninger, hvis de ikke har haft nogen omsætning.

Læs mere om forlængelsen af kompensationsordningen på Erhvervsministeriets hjemmeside.