Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Nu åbner ordningen for sæsonafhængige erhverv i julesæsonen

Erhvervsministeriet

Fra i dag er der åbent for ansøgninger til kompensationsordningen for sæsonafhængige selvstændige og freelancere mv. i julesæsonen.

Regeringen har siden corona kom til Danmark haft fokus på at holde hånden under danske lønmodtagere og virksomheder, der er hårdt ramt af krisen.

De tre store generelle ordninger er åbne for ansøgninger, og nu åbner kompensationsordning for sæsonafhængige erhverv i julesæsonen.

Fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen siger:

”Mange virksomheder er hårdt ramt af konsekvenserne af COVID19-nedlukningen. Nedlukningen henover julen ramte især hårdt for de erhverv, der har størstedelen af deres omsætning eller indkomst i lige netop den periode. Derfor er jeg glad for, at vi i dag kan åbne op for ansøgninger til ordningen for selvstændige mv. i sæsonafhængige erhverv i julesæsonen. Det betyder, at de selvstændige og freelancere mv. som for eksempel underholder til julefester eller sælger særlige sæsonvarer, har mulighed for at blive yderligere kompenseret for deres omsætnings- eller indkomsttab.”

Kompensationsordningen, som åbner, er for de selvstændige og freelancere mv., der oplever en omsætnings- eller indkomstnedgang på mindst 50 pct. i december 2020 ift. samme måned sidste år.

Samtidigt skal man, for at være omfattet af ordningen, have en gennemsnitlig omsætning i december 2019, som er minimum 50 pct. højere end den gennemsnitlige månedlige omsætning over hele 2019.

Kompensationsordningen dækker 90 pct. af omsætnings- eller indkomsttabet, dog maks. 37.000 kr. 

Læs mere om kompensationsordningen på Erhvervsministeriets hjemmeside.