Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Nu bliver det muligt at lade øvrige elever møde frem, når elever i 3.g i de genåbnede landsdele er hjemme for at skrive opgave

Børne- og Undervisningsministeriet

Elever på de gymnasiale uddannelser som indtil videre ikke er omfattet af genåbningen får lov at møde frem, når elever i 3.g er hjemme for at skrive deres større skriftlige opgave.

For at skolerne i de genåbnede regioner ikke står tomme i 3.g’ernes skriveperiode, får uddannelsesinstitutionerne nu mulighed for at lade et tilsvarende antal andre elever møde på skolen til undervisning i stedet.

3.g elever på uddannelsesinstitutioner i genåbnede områder må i øjeblikket have 50 procents fremmøde. Nogle af disse elever skriver i perioden slut januar til starten af maj deres større skriftlig opgave (SRP/SOP) i to uger. Denne opgave kan de skrive hjemmefra.

”Jeg er glad for, at vi giver muligheden, så gymnasierne kan udnytte tomme lokaler, når det giver mening for dem. Det skal være sundhedsmæssigt forsvarligt, men jo mere tid vi kan proppe ind, hvor eleverne kan komme tilbage og være sammen med deres klassekammerater, jo bedre,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Epidemikommissionen har indstillet, at restriktioner på de gymnasiale uddannelser kan lempes i en begrænset periode, så elever, som ikke er omfattet af genåbningen, kan møde frem med samme antal, som de 3.g’ere, der i perioden skriver opgave hjemmefra.

Læs mere om lempelsen af restriktionerne på Børne- og Undervisningsministeriet.