Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Laveste antal asylansøgere nogensinde registreret

Udlændinge- og Integrationsministeriet
Danmark registrerede sidste år 1.547 asylansøgere. Det er det laveste i al den tid, tallene har været registreret på den nuværende måde, dvs. siden 1998.

Det er mindre end en tiendedel af tallet i 2015, hvor tilstrømningen var på sit højeste med 21.316 asylansøgere.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye udtaler:

”Vi havde sidste år det laveste antal asylansøgere i mands minde. En del af forklaringen er formentlig coronasituationen. Men jeg tror også, at vi kan takke vores stramme udlændingepolitik.

Rigtig mange af dem, der kommer hertil, har slet ikke behov for beskyttelse. Derudover har vi stadig problemer med afviste asylansøgere, der ikke vil rejse hjem. Derfor er det vigtigt for regeringen, at der kommer så få asylansøgere som muligt. Og derfor arbejder vi også på at flytte asylsagsbehandlingen og beskyttelsen af flygtninge uden for EU, så endnu færre migranter anspores til at tage en farefuld rejse over Middelhavet.

Færre asylansøgere betyder alt andet lige færre udgifter til sagsbehandling, indkvartering og udsendelse af dem, der får afslag på asyl. De penge kan vi i stedet bruge på mere velfærd herhjemme og på forfulgte i nærområderne. Sådan en flygtningepolitik er vi i fuld gang med at gennemføre. Det er langt det bedste – både for Danmark og for verdens flygtninge.”

Læs mere om antallet af asylansøgere på Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside.