Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Regeringen afsætter 15 millioner til kampagne mod illegal migration

Udlændinge- og Integrationsministeriet
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye i mørkegråt jakkesæt og hvid skjorte
Med over 15 millioner kroner støtter regeringen en informationskampagne, der skal bidrage til at stoppe irregulære migranter fra afrikanske lande, før de når Europa.

Regeringen har netop afsat over 15 millioner kroner til en informationskampagne målrettet migranter fra Sudan, Somalia og Etiopien, der overvejer at tage den farlige rejse mod Europa.

Kampagnen er finansieret over den danske udviklingsbistand.

Kampagnen skal via fjernsyn, radio, sociale medier og personlig interaktion i fx flygtningelejre give migranter troværdige oplysninger om selve rejsen og om forholdene, hvis de skulle nå frem til Europa – fortalt af mennesker, der har oplevet det på egen hånd.

Projektet ved navn Telling the Real Story bygger videre på en kampagne af samme navn fra 2015, hvis hidtidige finansiering er ophørt. En undersøgelse viser, at over halvdelen af eritreere var mindre tilbøjelige til at rejse videre med menneskesmuglere efter at have set eller hørt om kampagnen i 2015.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye udtaler:

”Der druknede i gennemsnit tre mennesker om dagen i Middelhavet sidste år. Derudover udsættes mange for overgreb langs migrationsruterne. Og over halvdelen af dem, der når frem, får afslag på asyl. Herefter har de europæiske stater problemer med at få sendt dem hjem igen. Det er totalt uholdbart.

Derfor arbejder regeringen for et mere retfærdigt asylsystem. Vi skal forsøge at bremse migranterne, inden de står ved EU’s grænse. Det skal den her kampagne hjælpe med. Til gavn for både migranterne og de europæiske lande.”

Læs mere om regeringens støtte til informationskampagne på Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside.