Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Danmark støtter NATO-indsatser med markante militære bidrag

Udenrigsministeriet
Forsvarsministeriet

Regeringen har i dag fået bred opbakning i Det Udenrigspolitiske Nævn til at tilbyde forlængelse og fornyet udsendelse af en række militære bidrag til NATO’s operationer og beredskaber.

Regeringen har i dag fået bred opbakning i Det Udenrigspolitiske Nævn til at tilbyde forlængelse og fornyet udsendelse af en række militære bidrag til NATO’s operationer og beredskaber. Det drejer sig bl.a. om forlængelse af militære bidrag til NATO’s mission i Irak, fornyet bidrag til NATO’s fremskudte tilstedeværelse i Estland og kampflybidrag til NATO’s suverænitetshåndhævelse af islandsk luftrum.

Udenrigsminister Jeppe Kofod siger:

”NATO er hjørnestenen i dansk sikkerhedspolitik, og det er centralt, at Danmark som en ansvarlig og troværdig partner fortsat leverer bidrag til alliancen. Derfor er jeg glad for, at regeringen i dag har fået bred opbakning i Udenrigspolitisk Nævn til at levere substantielle bidrag til NATO’s operationer og beredskaber. Bidragene bekræfter Danmarks position som en kerneallieret i NATO, der tager ansvar og leverer.”

Forsvarsminister Trine Bramsen siger:

”Det er afgørende, at Danmark løfter sin del af ansvaret i NATO for vores fælles sikkerhed og tryghed.

Der er bred opbakning fra Udenrigspolitisk Nævn til konkrete bidrag, der betyder, at vi kan imødegå trusler både i vores nærområder og længere ude i verden. Samlet set er de konkrete bidrag med til at vi kan leve trygt og godt i Danmark. Jeg er som minister stolt af, at vi fra dansk side kan imødekomme konkrete efterspørgsler fra NATO med meget kompetente bidrag, der gavner vores fælles sikkerhed”

Læs mere om de militære bidrag på Forsvarsministeriets hjemmeside.