Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Danmark udsender militært bidrag til terrorbekæmpelse i Sahel

Udenrigsministeriet
Forsvarsministeriet
Et bredt politisk flertal har i dag støttet regeringens beslutningsforslag om, at Danmark fra januar 2022 og cirka 12 måneder frem bidrager med blandt andet specialoperationsstyrker til Task Force Takuba under Operation Barkhane i Sahelregionen i Afrika.
Udenrigsminister Jeppe Kofod siger:

”Islamisk Stat og Al-Qaeda forsøger at vinde fodfæste i Sahelregionen. De må ikke få held til at skabe et nyt frirum for deres uhyrlige volds- og terrorregime. Det bliver vi nødt til at bekæmpe. Derfor er jeg glad for, at vi med et bredt flertal i ryggen nu styrker Danmarks militære indsats i området, som går hånd-i-hånd med vores udviklingsarbejde og humanitære indsatser. Et aktivt Danmark i verden betyder et mere sikkert Danmark herhjemme.”

Forsvarsminister Trine Bramsen siger:

”Når kampen mod terror rykker sig, så rykker den danske indsats med. For der er fortsat onde kræfter der vil ødelægge vores frihed, tryghed og demokratiske levevis. Vi har fra dansk side et medansvar for at forhindre, at terrororganisationer kan slå rod i ustabile samfund.”

Det samlede danske militære bidrag vil bestå af op til ca. 105 personer, der indsættes til støtte for Operation Barkhane, herunder Task Force Takuba. Specialoperationsstyrkebidraget forventes at bestå af op til ca. 60 personer (specialoperationsstyrker og støttefunktioner), der indsættes i ca. 12 måneder fra omkring januar 2022. Specialoperationsstyrkebidraget vil få til opgave at rådgive, støtte og ledsage maliske forsvars- og sikkerhedsstyrker for derigennem at gøre de maliske styrker i stand til selv at håndtere terrorrelaterede grupperinger i Sahelregionen.  

Læs mere om Danmark militære bidrag på Udenrigsministeriets hjemmeside.