Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Danmark sætter ind mod seksuel vold og overgreb på kvinder og piger i Etiopien

Udenrigsministeriet
Konflikten i Etiopiens nordlige Tigray-region rammer kvinder og piger særligt hårdt. Væbnede aktører fra flere sider i konflikten begår omfattende og voldsomme menneskerettighedskrænkelser og systematiske seksuelle overgreb. Danmark bidrager nu til FN’s arbejde med at forebygge og bekæmpe seksuel vold mod kvinder og piger i Etiopien.

Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen udtaler:

”Jeg er fuldstændig rystet over at læse de beretninger, der kommer fra konflikten i Tigray. Forfærdelige og grufulde historier der tyder på, at voldtægt og seksuelle overgreb mod kvinder systematisk anvendes som et våben i den væbnede konflikt i Etiopien. Det strider imod al international og humanitær lov og er et alvorligt brud på menneskerettighederne, og Danmark deler FN’s og EU’s fordømmelse af disse modbydelige forbrydelser."

Han tilføjer: ”Derfor er jeg glad for, at vi nu giver yderligere 10 mio. kr. til FN’s arbejde med at bekæmpe og forebygge seksuel vold og overgreb rettet mod kvinder og piger i Etiopien. Danmark har i år formandskabet for et globalt initiativ, der skal bekæmpe kønsbaseret vold i humanitære kriser. Derfor har vi en særlig forpligtelse til at gå foran og vise vejen. Det gør vi med denne støtte”.

”Jeg følger situationen i Tigray tæt, ikke mindst i samarbejde med vores ambassade i landet og med vores partnere. Det er fuldstændig afgørende, at den humanitære adgang opretholdes og udvides. Det vil vi holde den etiopiske regering fast på sammen med EU, FN og USA.”

Læs mere om Danmarks bidrag på Udenrigsministeriets hjemmeside.