Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Danmark klar med mere coronahjælp til verdens mest udsatte

Udenrigsministeriet

Afrika og skrøbelige områder i øvrige dele af verden risikerer at blive hæmmet langt ind i fremtiden på grund af COVID-19. I første bølge blev Afrika ramt i mindre grad, men smittetallene er steget hen over efteråret og vinteren 2020, og nye mutationer af virussen har vist sig mere smitsomme. Situationen er alvorlig - særligt for de mest sårbare og marginaliserede grupper i skrøbelige samfund, såsom flygtninge og internt fordrevne samt lokalsamfund i hjertet af konfliktramte områder.

Derfor har regeringen sammen med Venstre, SF, Enhedslisten, Det Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti og Alternativet vedtaget en omfattende hjælpepakke. Hjælpepakken - der er den fjerde siden pandemiens start – skal være med til at sikre COVID-vaccineindkøb og -udrulning, COVID-tests, og -behandling i de fattigste lande samt opbygge modstandskraft til håndtering af fremtidige sundhedskriser. 

Derudover gives et målrettet bidrag til humanitære indsatser til støtte for de mest sårbare grupper særligt i nærområder og skrøbelige stater  

Samlet set afsættes der 400 millioner til en række initiativer. 

”Jeg er virkelig glad for den opbakning partierne har vist. Det er af største nødvendighed, at vi fra dansk side viser solidaritet og yder hjælp til nogle af verdens mest udsatte mennesker. Jeg hører hver dag i min kontakt med internationale organisationer, partnere og lande i Afrika og Mellemøsten, hvor stort et behov for hjælp, COVID-19-pandemien har skabt. Vi handlede hurtigt med hjælp til udviklingslandene, da pandemien brød ud, og vi tager nu yderligere ansvar med en ny hjælpepakke”, siger minister for udviklingssamarbejde Flemming Møller Mortensen.

Læs mere Danmark coronahjælp til verdens mest udsatte på Udenrigsministeriets hjemmeside