Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Bredt politisk flertal forlænger de generelle hjælpepakker

Erhvervsministeriet

På mandag kan størstedelen af danske udsalgsvarebutikker åbne. Men der er fortsat brug for hjælp, og derfor forlænger regeringen, Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Konservative og Alternativet de generelle kompensationsordninger til april.

Fra på mandag kan alle danske udvalgsvarebutikker under 5.000 kvadratmeter med undtagelsen af dem, der ligger i storcentre og stormagasiner mv. slå dørene op for kunder igen.

Samtidig vil de ca. 250 store udvalgsvarebutikker, der er over 5.000 kvadratmeter, fra mandag kunne holde åbent for et meget begrænset antal kunder mod tidsbestilling.

Men der er fortsat dele af dansk erhvervsliv, der i nogen tid vil have brug for hjælp, og andre der fortsat er ramt af restriktioner.

Uanset at restriktioner på nogle områder nu lempes, vil regeringen sammen med et bredt flertal af Folketingets partier bestående af Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Konservative og Alternativet videreføre de eksisterende hjælpepakker frem til og med den 5. april 2021.

”Det er rigtig godt, at vi nu kan åbne rigtig mange danske butikker igen, så vi kan få gang i økonomien og liv i gågaden. Men vi kan ikke åbne alt på en gang, og på sundhedsmyndighedernes råd er der derfor nogle, der må vente lidt endnu. Derfor skal hjælpen selvfølgelig også fortsætte både for dem, der må vente lidt længere med at slå dørene op, og for dem, som skal bruge lidt tid på at kæmpe sig tilbage. Det er jeg glad for, at vi er blevet bredt enige om i Folketinget,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Danske virksomheder, kulturliv og selvstændige har fortsat adgang til at søge de generelle kompensationsordninger, hvis de har en omsætningsnedgang på minimum 30 pct. Det gælder, hvad enten de må åbne eller ej.

Det betyder, at virksomheder og selvstændige mv. fortsat kan benytte sig af de generelle kompensationsordninger for faste omkostninger og selvstændige mv.

Det ligger også i trepartsaftalen med arbejdsmarkedets parter, at lønkompensationsordningen forlænges, så længe restriktionerne varer.

Endelig har virksomheder mulighed for at søge om kompensation for tvangslukkede enheder uden omsætning. Butikskæden, hvor en del af virksomhedens butikker ligger i storcentre, der fortsat er lukkede, kan således søge om kompensation for 100 pct. af de pågældende enheders faktisk afholdte, stedbundne faste omkostninger op til 100.000 kr. pr. enhed om måneden.

Læs mere om forlængelsen af hjælpepakker på Erhvervsministeriets hjemmeside.