Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Ny milliardaftale løfter hjælp til selvstændige og forlænger hjælpepakker

Erhvervsministeriet
Beskæftigelsesministeriet

De forlængede restriktioner giver udfordringer for dansk erhvervsliv. Derfor har regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier nu indgået en aftale, der giver yderligere hjælp til gavn for selvstændige, virksomheder og lønmodtagere.

Selvom de daglige smittetal falder langsomt dag for dag, så er corona-situationen stadig alvorlig.

Nye og mere smitsomme virusvarianter giver anledning til bekymring, og derfor har regeringen valgt at følge indsatsgruppens anbefaling om at fastholde de gældende skærpede restriktioner til og med februar.

Der har siden 9. december været åbnet bredt op for de generelle hjælpepakker, men de forlængede restriktioner giver fortsat udfordringer for erhvervslivet.

Derfor er regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Konservative og Alternativet netop blevet enige om en ny aftale med yderligere tiltag for i alt ca. 9,5 mia. kr.,der skal hjælpe danske selvstændige, virksomheder og lønmodtagere.

Samtidig er det besluttet, at hvis restriktionerne forlænges til efter februar, vil hjælpepakkerne samt de målrettede puljer til erhvervs- og kulturaktivitet også blive forlænget til og med den 30. april 2021. Det giver forudsigelighed for erhvervs- og kulturliv samt lønmodtagere.

”Jeg er glad for, at vi i dag kan præsentere yderligere tiltag og hjælp for godt 9,5 mia. kr. til dansk erhvervsliv og særligt selvstændige og deres ansatte. Vi hungrer alle efter at kunne stå i den lokale tøjbutik og prøve tøjet på, spise en middag på en restaurant eller generelt bare ses i større selskaber. Men der er vi desværre ikke endnu. Det er vigtigt, at vi holder tungen lige i munden og ikke tager forhastede beslutninger, så vi ender i et scenarie med smitten ude af kontrol og endnu en nedlukning. Men regeringen er også dybt bevidste om, at nedlukningen har store konsekvenser for lønmodtagere og dansk erhvervsliv og særligt selvstændige og små virksomheder,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

”Det her er en god aftale, fordi den frem til og med 2022 gør det attraktivt for ledige at opkvalificere sig inden for brancher, der mangler hænder - fx inden for Sosu-området eller den grønne omstilling. Får man en uddannelse får man højere løn og større jobsikkerhed. Derfor giver det god mening for både ledige og virksomhederne, at man forlænger den periode, hvor man kan uddanne sig med 110 procents dagpengesats. Det kan også være med til at bekæmpe den langtidsledighed, vi desværre kan se. Aftalen er også god, fordi den hjælper de små forretninger, som vi ved er hårdt ramt økonomisk, og dermed også til, at medarbejderne beholder deres job,” siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard. 

Læs mere om den nye milliardaftale på Erhvervsministeriets hjemmeside