Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Bredt flertal: Bedre hjælp til tvangslukkede butikker i storcentre og andre justeringer af corona-hjælpepakkerne

Erhvervsministeriet

I lyset af corona-krisens varighed har regeringen i dag sammen med et bredt flertal i Folketinget bestående af Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet besluttet at foretage en række justeringer i hjælpepakkerne for at sikre, at flere virksomheder og lønmodtagere kommer bedst muligt igennem corona-krisen.

Selvom mange danske udvalgsvarebutikker igen har slået dørene op, er der er fortsat dele af dansk erhvervsliv, der i nogen tid vil have brug for hjælp, og andre der fortsat er ramt af restriktioner.

Derfor har regeringen sammen med et bredt flertal i Folketinget besluttet at justere i hjælpepakkerne for at holde hånden under de virksomheder og arbejdspladser, der er hårdt ramte af Covid-19.

Aftalepartierne er blandt andet enige om at hæve loftet i faste omkostninger light-ordningen med 50 pct., så tvangslukkede butikker fremover kan få kompensation for op til 150.000 kr. af de faktisk afholdte, stedbundene faste omkostninger.

I forlængelse heraf vil man forsøge at hæve det samlede loft for faste omkostninger light. Det nuværende loft er på 1,5 mio. kr. pr. virksomhed og søges nu statsstøttegodkendt under EU-Kommissionens Temporary Framework, hvor kompensationsloftet er på ca. 13,3 mio. kr. Ændringerne kommer eksempelvis til at gavne restauranter, caféer og kædebutikker, der har butikker i tvangslukkede storcentre.

Erhvervsminister Simon Kollerup siger:

”Butikker, caféer og restauranter i storcentrene er fortsat tvangslukkede, selvom dele af dansk erhvervsliv nu er genåbnet. Vi har derfor i dag besluttet, at der skal være bedre hjælp til netop dem, indtil de kan åbne igen på et tidspunkt. Vi er mange – inklusiv mig selv – der er utålmodige efter at få mere gang i hjulene igen, men vi bliver nødt til at genåbne samfundet gradvist og kontrolleret af hensyn til vores sygehuse og for at undgå at skulle lukke igen. Der er heldigvis lys forude, men vi må holde sammen lidt endnu.”

Læs mere om justeringerne i hjælpepakkerne på Erhvervsministeriets hjemmeside.