Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Aftale om corona-hjælp til kulturen

Kulturministeriet

Regeringen, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Venstre og Det Konservative Folkeparti er klar med en aftale om kompensation til flere dele af kulturlivet. Den indeholder ny hjælp til trængte ugeaviser, en forlænget og forøget aktivitetspulje samt udmøntning af midler til genstartsinitiativer.

Aftaleparterne blevet enige om at give 40 mio. kr. til ugeaviser i kompensation for tabt annonceindtjening. Aktivitetspuljen vil blive forlænget og forøget med 200 mio. kr., og dertil er aftalepartierne enige om at udmønte 50 mio. kr. til at sætte gang i en række initiativer, anbefalet af genstartsteam for kultur- og idrætslivet, der skal genstarte kulturen og idrætten i en tid med Corona.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”Med ekstra midler til både aktivitetspulje og genstartsaktiviteter giver vi god rygstøtte til kulturen og idrætten, der desværre fortsat er hårdt ramt pga. Corona. Derudover er vi klar med en særlig hjælp til ugeaviser, som har haft hårde økonomiske betingelser under nedlukningen. Vi skal værne om det nære lokale demokrati, som ugeaviserne er en vigtig medspiller i.”

Læs mere om aftalen om kompensation på Kulturministeriets hjemmeside.