Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Coronavirus

Bredt politisk flertal bag ny Covid-19 hjælpepakke til Afrika

Udenrigsministeriet
Kvinde i afrikansk landsby
Foto: Colourbox

Det er hverken mangel på respiratorer eller kapacitet i sundhedssystemet, der gør mest ondt i Afrika lige nu. Det gør til gengæld nedgangen i den globale økonomi og de restriktioner, der er indført i landene for at begrænse smittespredningen af Covid-19, der har kastet 28 millioner flere afrikanere ud i fattigdom.

Derfor er regeringen sammen med et bredt flertal af Folketingets partier bestående af V, RV, SF, EL, KF, LA og ALT blevet enige om en ny hjælpepakke på 365 mio. kr. til Afrika. Hjælpepakken skal beskytte nogle af verdens mest sårbare mennesker, hvis livsgrundlag er truet af konsekvenserne af COVID-19.

Den nye hjælpepakke kommer i forlængelse af den første hjælpepakke, der blev indgået mellem regeringen og V, RV, SF, EL, KF, ALT og De Frie Grønne den 2. april i år. Den første pakke havde fokus på at begrænse smittespredningen, mens den nye pakkes primære fokus er på de afledte konsekvenser af krisen.

Udviklingsminister Rasmus Prehn siger:

”Jeg er pavestolt af, at vi i Danmark kan stå sammen og udvise solidaritet på tværs af partiskel, når det brænder på ude i verden. Her er der brug for handling – ikke politiske diskussioner. Og det er dét, vi udviser med denne anden hjælpepakke til Afrika.”

Læs mere om hjælpepakken her.