Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Bred aftale om grøn skattereform baner vej for grøn omstilling i erhvervslivet

Finansministeriet
Finansminister Nicolai Wammen på vej ud af døren i Finansministeriet

Regeringen og V, RV, SF og K er blevet enige om en omfattende grøn skattereform, som alene i første fase vil reducere Danmarks CO2-udledning med 0,5 mio. ton og øge beskæftigelsen med op mod 5.000 personer frem mod 2022. Aftalepartierne er enige om, at en ensartet afgift på CO2 er et afgørende instrument til at indfri 70 pct.-målsætningen. Derfor igangsættes allerede til januar et udviklingsarbejde, som skal finde egnede afgiftsmodeller. Aftalen er en del af den grønne genstart af Danmark, som regeringen har forhandlet med Folketingets partier.

Frem mod 2030 skal indføres højere og mere ensartede afgifter på udledningen af klimabelastende drivhusgasser. Det står klart, efter regeringen og Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Konservative er nået til enighed om en grøn skattereform. Reformen lægger fundamentet for en grøn omstilling af dansk erhvervsliv og yder et markant bidrag til at nå Danmarks 70 pct.-klimamålsætning i 2030.

Det er aftalepartiernes ambition, at Danmark skal have en ensartet CO2-afgift. Vejen dertil går over to faser. Det giver erhvervslivet tid til at investere og udvikle grønne løsninger, så omstillingen ikke kommer til at koste danske arbejdspladser og konkurrenceevne.

Finansminister Nicolai Wammen siger:

Den brede politiske aftale om en grøn skattereform baner vejen for en langsigtet grøn omstilling af erhvervslivet. Samtidig stimulerer vi økonomien og skaber tusindvis af nye arbejdspladser de kommende år. Vi er enige om, at en ensartet CO2-afgift er en del af løsningen, men virksomhederne skal have mulighed for at investere i grønne løsninger og energieffektiviseringer først. Det sikrer vi nu. Reformen vil bidrage til at få Danmark stærkere og grønnere ud af coronakrisen. Det er, kort sagt, en grøn genstart.

Læs mere om den grønne skattereform på Finansministeriets hjemmeside