Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Finanslov 2020

Finanslov giver flere pædagoger og lærere til børnene

Børne- og Undervisningsministeriet

Børnenes hverdag i vuggestuer og børnehaver skal være bedre end i dag. Derfor har regeringen sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet afsat 500 millioner kroner i 2020 stigende til 1,6 milliarder kroner i 2025, hvor der indføres lovkrav om minimumsnormeringer i daginstitutioner. 

”Det er mange penge til børnene og et afgørende skridt for, at vi får den kvalitet i daginstitutionerne, som vores børn har fortjent. Der skal være nok pædagoger, assistenter og medhjælpere til vores børn. Det bliver et langt, sejt træk, men nu er vi i gang,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil. 

Forhandlingerne om den konkrete model for lovbundne minimumsnormeringer går i gang i 2020 i Børne- og Undervisningsministeriet.

Regeringen vil med finansloven også styrke folkeskolen. Derfor har regeringen og aftalepartierne afsat 275 millioner kroner næste år stigende til 807 millioner kroner i 2023 og frem til et generelt løft af folkeskolen. Midlerne kommer oveni 193 millioner kroner årligt fra 2020 og frem til styrkelse af den understøttende undervisning, som blev besluttet i forbindelse med aftale om justeringer af folkeskolen fra januar 2019. Dermed tilføres folkeskolen i alt 468 millioner kroner i 2020 stigende til en milliard kroner fra 2023 og frem.

”Det her vil give folkeskolen et godt spark fremad. Der har været uro og brugt mange kræfter på forandringer efter folkeskolereformen. Nu skal vi finde sammen om det, der løfter skolen. Det har aftalepartierne skabt et godt grundlag for med aftalen,” siger Pernille Rosenkrantz-Theil.