Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nordisk Råd

Danmark og Sverige enige om styrket politisamarbejde

Statsministeriet
Mette Frederiksen og Stefan Löfven

Statsminister Mette Frederiksen har i dag holdt møde med den svenske statsminister Stefan Löfven i Stockholm. På dagsordenen var styrket politisamarbejde om at bekæmpe grænseoverskridende kriminalitet og aktuelle EU-spørgsmål.

De to statsministre er enige om, at problemerne med grænseoverskridende og organiseret kriminalitet kræver et styrket samarbejde for at øge trygheden på begge sider af Øresund.

På den baggrund er der enighed om, at der skal nedsættes et såkaldt Joint Analysis Team med henblik på at styrke politisamarbejdet om informationsudveksling og efterretningsanalyse, som kan danne grundlag for konkrete efterforskninger og operative indsatser i både Danmark og Sverige.

Statsminister Mette Frederiksen udtaler:
”Tryghed for borgerne er en kerneprioritet for regeringen. Vi vil ikke acceptere, at organiserede kriminelle bevæger sig over Øresund - hverken den ene eller anden retning. Jeg er derfor meget tilfreds med, at vi i dag har besluttet at styrke vores samarbejde om bekæmpelse af grænseoverskridende kriminalitet med etableringen af et såkaldt Joint Analysis Team. Samarbejdet er centralt i forhold til regeringens bestræbelser på en bedre beskyttelse af grænsen mellem Danmark og Sverige til gavn for kriminalitetsbekæmpelsen på begge sider af Øresund”.

Den svenske statsminister Stefan Löfven udtaler:
”Kriminaliteten er et grænseoverskridende problem, og vi må løse det sammen. Nu styrker vi samarbejdet for at øge trygheden i begge lande. Vi skal fortsat bekæmpe den organiserede kriminalitet, og den svenske regering er fastbesluttet på at anvende alle værktøjer i den demokratiske værktøjskasse for, at det sker."