Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Se tallene: Hvordan klarer dine børns skole sig

Undervisningsministeriet lancerer i dag nye tal for hver enkelt grundskole i den digitale løsning Skoletal. Her kan borgere nemt få et overblik over, hvordan skolerne klarer sig på otte forskellige indikatorer.

Undervisningsministeriet
Sådan ser værktøjet Skoletal ud

Undervisningsministeriet lancerer i dag nye tal for hver enkelt grundskole i den digitale løsning Skoletal. Her kan borgere nemt få et overblik over, hvordan skolerne klarer sig på otte forskellige indikatorer.

Hvor mange elever går der i gennemsnit i hver klasse på skolen? Og hvordan klarer kommunens elever sig til prøverne i 9. klasse sammenlignet med elever på landsplan med samme sociale og økonomiske baggrund? Svarene findes i Skoletal – serveret simpelt og overskueligt.

”I alle danske børnefamilier er skolen et fast samtaleemne omkring middagsbordet. Hvad enten børnene er tæt på skolestart, går i skole eller overvejer, hvad der skal ske, når skolen er afsluttet. I den snak er det en hjælp med et reelt indtryk af, hvordan skolens rammer og resultater ser ud. Med relanceringen af Skoletal bliver det nemmere og mere overskueligt at få syn for sagen. Skoletal er åbenhed, og løsningen kan give forældre, skolebestyrelsesmedlemmer, ledelse, lærere og andre skoleinteresserede et overblik, der kan kvalificere dialogen om skolen,” siger undervisningsminister Merete Riisager.

Som i den tidligere løsning er det muligt at sammenligne indikatorer for op til tre skoler samtidig. Med de otte indikatorer, som Skoletal indeholder, skal værktøjet bidrage til større åbenhed og bedre brug af data, hvilket ligger i god tråd med regeringens sammenhængsreform.

Med få klik er det fra i dag muligt at få overblik over skolefakta i forhold til følgende indikatorer:

  • Karakterer i bundne prøvefag

  • Socioøkonomisk reference for karakterer

  • Elevfravær

  • Elevtrivsel (andel elever med højest trivsel)

  • Antal elever på skolen

  • Elever pr. klasse (klassekvotient)

  • Andelen af elever der starter ungdomsuddannelse efter 9. og 10. klasse

  • Kompetencedækning i skolens planlagte timer.

 

Prøv SKOLETAL her