Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Regeringen nedsætter TeknologipagtRåd

Rådet skal arbejde med at få flere danskere til at arbejde og uddanne sig inden for digitale og tekniske fag

Erhvervs- og Vækstministeriet
Sådan beskrev Erhversminister Brian Mikkelsen teknologipagten i januar

Danmark og danske virksomheder efterspørger i stigende grad ansatte, der har tekniske og digitale færdigheder. Lidt over hvert 4. nye job, der slås op i den private sektor, kræver kompetencer inden for STEM (teknologi, IT, naturvidenskab og matematik), og andelen er stigende, viser en ny analyse fra Højbjerre, Brauer og Schultz.

For at matche den efterspørgsel har regeringen igangsat en Teknologipagt, som skal spore flere danskere ind på tekniske og digitale uddannelser, efteruddannelser og job.

Til at stå i spidsen for Teknologipagten har regeringen nedsat et TeknologipagtRåd, hvor der nu er udpeget 13 medlemmer med CEO i Netcompany, André Rogaczewski, som formand. 

”Vi har i Danmark brug for at gå nye veje, lave nye partnerskaber og i langt højere grad involvere erhvervslivet, hvis vi skal lykkedes med at skabe kompetencer til fremtidens vækst. Derfor lancerer regeringen Teknologipagten, som skal få flere danskere til at tilegne sig tekniske og digitale kompetencer. Det skal styrke forudsætningerne for at udvikle og anvende de nye teknologier og skabe den innovation, der skal fastholde og skabe nye job i Danmark, og øge væksten", siger Erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Vi skal fremme tekniske og digitale kompentecer

”Danmark står over for en stor og vigtig opgave med at fremme tekniske og digitale kompetencer i befolkningen – det er samtidig forudsætningen for, at erhvervslivet kan skabe ny vækst nu og i en digital fremtid. Her må private og offentlige aktører arbejde sammen i nye partnerskaber og inspirere hinanden, hvis kompetenceløftet skal lykkes. Derfor er Teknologipagten et helt afgørende initiativ, og jeg glæder mig til at stå i spidsen for arbejdet fremover", siger formand for TeknologipagtRådet, André Rogaczewski.

 • Medlemmer af TeknologipagtRådet

   

  André Rogaczewski, CEO i Netcompany (formand)

  Søren Gaard, erhvervsøkonomisk direktør i Erhvervsministeriet (næstformand)

  Kim Graugaard, vicedirektør i DI

  Lauritz Rønn, vicedirektør i Dansk Erhverv

  Claus Jensen, formand for CO-Industri og Dansk Metal

  Thomas Damkjær Pedersen, formand i IDA

  Steen Nielsen, Bestyrelsesformand i JENSEN Denmark A/S

  Jørgen Jakobsen, Nordic Director i DXC Technology

  Pia Appel Møller, Group Vice President HR i Haldor Topsøe

  Nanna Seidelin, direktør i Naturvidenskabernes Hus

  Mads Tofte, rektor for IT-Universitetet

  Christian Mathiasen, rektor for Erhvervsakademi Aarhus.

  Erik Knudsen, rektor for University College Lillebælt og formand for Astra

  Hanne Shapiro, stifter og ejer af Shapiro Future.

  Desuden indgår repræsentanter fra Uddannelses- og forskningsministeriet, Undervisningsministeriet, og Beskæftigelsesministeriet på afdelingschefniveau som tilforordnede i TeknologipagtRådet.