Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Danmark vært for kæmpe energitopmøde

Fra den 21.-25. maj danner København og Malmø rammen om Nordic Clean Energy Week. Her mødes G20 landenes energiministre og forskere, virksomheder og investorer fra hele verden for at accelerere den globale omstilling til vedvarende energi.

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
Hør energi-, forsynings- og klimaministeren fortælle om, hvad Danmark kan få ud af Nordic Clean Energy Week

Danmark er vært, når energiugen Nordic Clean Energy Week i dag åbner i FN-byen. Repræsentanter fra verdens største økonomier vil i løbet af ugen komme helt tæt på danske og nordiske eksempler på rene energiløsninger.

Jeg glæder mig til at åbne energiugen i dag, så vi kan få den globale omstilling op i omdrejninger. De lande, der mødes nu, står tilsammen for ca. 75 pct. af jordens drivhusgasser. De samme lande står til gengæld også for 90 pct. af de globale investeringer i rene energiløsninger. Derfor håber jeg, at energiugen vil være med til at sætte fart i investeringerne i den fossilfri fremtid, vi skylder vores børn og børnebørn,” siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Møder i Clean Energy Ministerial og Mission Innovation

Den nordiske energiuge er samtidig rammen omkring møder i Clean Energy Ministerial (CEM) og Mission Innovation (MI). CEM er det årlige ministermøde for verdens, herunder G20 landenes, energiministre, mens Mission Innovation har til formål at styrke forskningen i rene energiteknologier og styrke samarbejdet mellem myndigheder, virksomheder og private aktører over hele verden.

Hele ugen igennem har vi fokus på, hvordan vi globalt kan samarbejde, inspirere og gribe til handling sammen. Jeg ser frem til at mødes både med mine ministerkolleger fra hele verden, men også de andre handlekraftige aktører, der kan gøre en forskel med alt fra de nye gode ideer til den rigtige måde at føre dem ud i livet på,” siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

 

Regeringen har i foråret præsenteret sit energiudspil

”Energi - til et grønt Danmark”.

Energiudspillet har to overordnede målsætninger:

  1. Mindst 50 pct. vedvarende energi i 2030.
  2. Billigere energi til den enkelte og fællesskabet.

Læs alt om energiudspillet her

Danmark er grønt foregangsland, og det bliver vist frem for alverdens lande i denne uge