Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Her flytter Miljøstyrelsen hen

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen kunne i dag afsløre, at Miljøstyrelsens nye hovedsæde på Fyn bliver på Tolderlundsvej i Thrige-firkanten.

Miljø- og Fødevareministeriet

Når Miljøstyrelsen i løbet af 2018 flytter fra Haraldsgade i København til Odense som følge af regeringens plan for ”Bedre balance II - statslige arbejdspladser tættere på borgere og virksomheder”, så bliver hovedsædet Tolderlundsvej 5.

Bygningen er en tidligere industriejendom i Thrige-firkanten, der senere er ombygget til undervisningsformål og senest har huset University College Lillebaelt.

- Statslige arbejdspladser tilhører hele Danmark, og Miljøstyrelsen kommer til at bo rigtig godt i den fynske hovedstad. Adressen er central og en del af Thrige-komplekset og Citycampusområde, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Forpost til sommer
Bygningen skal klargøres inden endelig indflytning ultimo 2018, men allerede til sommer vil de første medarbejdere flytte ind i Miljøstyrelsens anden adresse i Odense, der vil være i Englandsgade 25. Denne bygning er et moderne kontorhus, hvor også Spillemyndigheden har til huse.

Miljøstyrelsen kommer i første omgang til at bo på to forskellige adresser i Odense, men Tolderlundsvej bliver hovedsædet med langt de fleste medarbejdere.

- Vi har allerede fået en varm velkomst af Fyn og de fynske borgmestre, som jeg gerne vil takke for, og i dag kan vi også fortælle medarbejderne i Miljøstyrelsen, hvor deres arbejdsplads kommer til at ligge fremover. Jeg ved, at de forståeligt nok har været meget spændte, siger Esben Lunde Larsen.

Med Miljøstyrelsens flytning af 440 statslige arbejdspladser fra København til Odense vil andelen af Miljø- og Fødevareministeriets statslige arbejdspladser udenfor København stige fra 58 procent til 68 procent. 

I alt har Miljøstyrelsen ca. 800 arbejdspladser over hele landet.