Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Justitsministeren vil holde karantæneramte fodboldbøller væk fra tribunerne

Justitsminister Søren Pape Poulsen giver fodboldklubberne mulighed for at dele karantæneoplysninger om fodboldbøller.

Justitsministeriet

Når forårssæsonen starter for landets fodboldklubber, vil muligheden for at opdage karantæneramte fodboldbøller ved indgangen til stadion være styrket.

Med en ny bekendtgørelse har justitsminister Søren Pape Poulsen nemlig sikret, at landets fodboldklubber fremover kan dele oplysninger om, hvem der har karantæne. Dette skal være med til at sikre, at karantæneramte fodboldbøller ikke får adgang til stadion.

Ændringen skal blandt andet ses i lyset af de alvorlige uroligheder, der gentagne gange har været ved højprofilerede fodboldkampe. Blandt andet ved kampen mellem FC København og Brøndby IF den 6. august 2017, der resulterede i direkte konfrontationer mellem nogle FCK-tilhængere og politiet inde på stadion.  

Tidligere har klubberne ikke måttet videregive oplysninger om, hvem der havde karantæne. Men nu kan fodboldklubberne videregive oplysninger om de karantæneramte både digitalt og ved fysiske lister.

 

Det skal være en god oplevelse
De respektive klubbers kontrollører kan derved hjælpe hinanden med at identificere og forhindre fodboldbøllerne i at få adgang til stadion. På den måde bliver det lettere for klubberne at håndhæve karantænerne – også ved udebanekampe.

”Det skal være en god oplevelse for både børn og voksne at se fodbold på stadion. Desværre har vi gentagne gange set eksempler på, at hensynsløse fodboldbøller spreder utryghed og ødelægger fodboldoplevelsen for alle de helt almindelige fans. Det er fuldkommen uacceptabelt, og derfor er det vigtigt, at klubberne nu får bedre mulighed for at dele oplysninger om, hvem der har karantæne. På den måde sikrer vi, at de karantæneramte fodboldbøller ikke bliver lukket ind på stadion, så vi undgår at se flere vanvidsscener på tribunen", siger justitsminister Søren Pape Poulsen.

Det nye initiativ er blevet efterspurgt fra klubberne under drøftelserne mellem Rigspolitiet, DBU, Divisionsforeningen og Danske Fodbold Fanklubber, som justitsministeren indkaldte til i efteråret.

Drøftelserne, der har til formål at styrke indsatsen mod uroligheder ved fodboldkampe, vil fortsætte med henblik på i fællesskab at finde frem til yderligere konkrete initiativer mod fodboldbøller.

Bekendtgørelsen er tilgængelig i sin helhed her.