Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Gastronomi skal sætte Danmark på verdenskortet

Statsministeren og miljø- og fødevareministeren gik i køkkenet på Marienborg.

Statsministeriet
Miljø- og Fødevareministeriet

Regeringen arbejder på et udspil - Gastro 2025 - som skal sætte rammerne for en styrket udvikling af den danske gastronomi. Gastronomien skal være løftestang for en styrket afsætning af danske fødevarer på eksportmarkederne, udvikling af måltidsvaner, modvirke madspil og understøtte udviklingen af Danmark som en interessant turistdestination.

Til at nå i mål med udspillet har miljø- og fødevareministeren blandt andet udpeget et gastronomisk ekspertteam, som skal komme med anbefalinger til regeringen om, hvordan dansk gastronomis fulde potentiale kan udnyttes.

Laver mad sammen og debatterer
Derudover har ministeren skabt Ministerens Madklub, som er en række arrangementer, hvor forskellige deltagerne laver mad og spiser sammen, mens de debatterer, hvordan vi får flere danskere til at spise bedre.

"Folk er selv i stand til at træffe gode madvalg, hvis vi forsyner dem med den tilstrækkelige viden. Forbrugerne skal vide, hvilken effekt det har på sundheden, at man eksempelvis er rundhåndet med saltet, og hvilke fordele det har, at grøntsager får lov at fylde lidt ekstra på tallerkenen. Gode madvaner skal skabes med lyst, ikke med løftede pegefingre, der fælder dom over fredagsslik og onsdagskage. Det er udgangspunktet for den idéudvikling, jeg vil sætte i gang i min madklub", siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.