Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Forsvarsministeren til NATO-topmøde

Det forværrede trusselsbillede står centralt, når NATO-medlemslandene holder topmøde i Bruxelles.

Forsvarsministeriet

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen er onsdag og torsdag i denne uge til NATO-topmøde i Bruxelles, hvor han sammen med statsministeren og udenrigsministeren repræsenterer Danmark.

Forsvarsministeren udtaler: ”Danmark er en kerneallieret i forsvarsalliancen og har i årevis vist politisk vilje til at stille op, når det har været påkrævet. Beslutsomhed og vilje til at levere er reglen frem for undtagelsen. Jeg er derfor meget tilfreds med, at vi tager til topmødet med en række stærke militære bidrag, som understreger Danmarks position som NATO-kerneland.”

NATO-topmødet kommer i kølvandet på indgåelsen af et bredt forsvarsforlig i januar, hvor Forsvaret over seks år løftes markant. Det indebærer blandt andet, at rammen til at deltage i internationale missioner øges med 50 pct., og at 20 pct. af budgettet bruges til investeringer i nyt materiel.  Konkret kommer Danmark til topmødet i Bruxelles med otte konkrete tilbud til NATO, hvoraf det mest markante er tilbuddet om at stå i spidsen for et multinationalt NATO-divisionshovedkvarter i Baltikum. 

 

Læs mere om Danmarks bidrag til forsvarssamarbejdet i NATO her