Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Statsministerens mødtes med USA’s forsvarsminister

"Sikkerhedssituationen bliver stadig mere kompleks. Ruslands aggressive fremfærd i Østeuropa er destabiliserende, dele af Mellemøsten står i flammer, cyberangreb er efterhånden en del hverdagen og ISIL’s feje terror har ramt uskyldige mennesker i fredelige europæiske storbyer", sagde statsministeren forud for mødet.

Statsministeriet

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har i dag haft besøg af den amerikanske forsvarsminister Jim Mattis i Statsministeriet. På dagsordenen var bl.a. kampen mod ISIL, det kommende NATO-møde for stats- og regeringschefer og forholdet til Rusland. 

Forud for mødet udtalte statsminister Lars Løkke Rasmussen:

”Sikkerhedssituationen bliver stadig mere kompleks. Ruslands aggressive fremfærd i Østeuropa er destabiliserende, dele af Mellemøsten står i flammer, cyberangreb er efterhånden en del hverdagen og ISIL’s feje terror har ramt uskyldige mennesker i fredelige europæiske storbyer. Alt det gør den internationale fælles kamp for fred og frihed mere vigtig, men også mere krævende, end i mange år. Derfor ser jeg frem til at drøfte sikkerhedssituationen med en af vores vigtigste allierede.”

Inden mødet med Statsministeren var den amerikanske forsvarsminister James Mattis sammen med Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen værter for møde med andre kernelande i koalitionen imod ISIL. Læs mere i artiklen herunder.