Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

USA's forsvarsminister besøger Danmark

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen og den amerikanske forsvarsminister James Mattis var i dag værter for møde med andre kernelande i koalitionen imod ISIL.

Forsvarsministeriet
Forsvarsministene fra Danmark og USA - James Mattis. Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen er tirsdag 9. maj 2017 vært for Defeat-ISIL forsvarsministermødet, hvor bl.a. den amerikanske forsvarsminister James Mattis deltager.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen og den amerikanske forsvarsminister James Mattis var i dag værter for møde med andre kernelande i koalitionen imod ISIL.

 

De mest toneangivende lande i den internationale koalition til bekæmpelse af terrorgruppen ISIL i Irak og Syrien havde i dag mulighed for at sætte sig sammen om samme bord i København og drøfte de kommende skridt i den militære indsats for et bekæmpe ISIL.

 

”Det går fremad i kampen imod ISIL, og det er positivt at se, hvordan vores indsats har været med til at generobre byer, der har været under terroristernes kontrol. Der er dog stadig lang vej endnu, før ISIL er besejret, og netop derfor har vi i dag drøftet, hvordan vi i koalitionen fortsat må stå sammen for at sikre, at vi kommer godt i mål.”

 

”Udover den igangværende militærkampagne blev også samspillet mellem de civile og militære indsatser drøftet. Det er et samspil, der er helt centralt for, at indsatsen kan lykkes, og jeg er stolt af, at Danmark er et af de lande, der viser et godt eksempel for samarbejde på tværs af initiativerne til bekæmpelse af ISIL”, udtaler Claus Hjort Frederiksen.

 

Det er femte gang, at der afholdes forsvarsministermøde i denne kreds af koalitionslande. Det er første gang, at den danske forsvarsminister er vært for denne type møde. Det var ligeledes det første møde af sin art for den amerikanske forsvarsminister James Mattis, der tiltrådte sin stilling i januar 2017.

 

Baggrund

Danmark har siden 2014 støttet den internationale koalition til bekæmpelse af ISIL i Irak og Syrien. De danske militære bidrag består aktuelt af et træningsbidrag, et styrkebidrag omfattende specialoperationsstyrker, et radarbidrag samt en række stabsofficerer udsendt til koalitionens hovedkvarterer. Derudover støtter Danmark også markant med civile bidrag bl.a. i form af stabiliserings- og genopbygningsindsatser i de befriede områder i Irak og de oppositionskontrollerede områder i Syrien.

 

Udover Danmark deltager 67 andre partnere – lande og organisationer – i koalitionen imod ISIL. Bidragslandene tæller nationer fra hele verden.

 

De seneste tal viser, at ISIL siden kalifatets udnævnelse i 2014 har mistet mere end 60 % af sit territorium i Irak og mere end 30 % i Syrien.

 

Læs mere om indsatsen mod ISIL