Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Plejehjemsbeboere får penge fra køkkenpulje

Godt 300 mio. kr. er på vej ud til 65 kommuner til at etablere, renovere eller genåbne lokale køkkener på plejehjem. "Det har altid ligget mig meget på sinde, at der skal være køkkener på plejehjem, for et køkken er en naturlig del af ethvert hjem", siger ældreminister Thyra Frank.

Sundheds- og Ældreministeriet
Foto: Colourbox

Mange ældre, der bor på plejehjem, kan se frem til at sidde sammen og spise frikadeller eller suppe, der er lavet i helt nye køkkener.

Godt 300 mio. kr. er på vej ud til 65 kommuner til at etablere, renovere eller genåbne lokale køkkener på plejehjem.

Det viser en foreløbig opgørelse, som Sundheds- og Ældreministeriet har foretaget, efter fristen for at ansøge om at få del i puljemidlerne udløb.

Pengene kommer fra en pulje på Finansloven 2017, og formålet er at bringe måltidet og madlavningen tættere på så mange ældre som muligt.

"Det er dejligt, at vi nu kan få pengene ud til kommunerne, så de kan gå i gang med at bygge køkkener på plejehjemmene og dermed skabe nye og vigtige rammer for madlavningen og måltidet til de ældre. Maden betyder rigtig meget for langt de fleste mennesker. Glæden ved – og betydningen af – et godt måltid bliver ikke mindre vigtig af, at vi har at gøre med ældre, der desværre ofte spiser for lidt og kan have problemer med undervægt", siger ældreminister Thyra Frank.

Ældreministeren glæder sig over, at 65 af landets kommuner har søgt om penge fra køkkenpuljen.

"Det har altid ligget mig meget på sinde, at der skal være køkkener på plejehjem, for et køkken er en naturlig del af ethvert hjem. Jeg er sikker på, at det vil give plejehjemsbeboerne bedre madoplevelser og lyst til at spise mere. Jeg er heller ikke i tvivl om, at det vil glæde både de pårørende og personalet at få madlavningen tilbage i hjemmet", siger Thyra Frank.

Foruden puljen på 425 mio. kr. til køkkener på plejehjem afsatte aftalepartierne Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance også 25 mio. kr. på finansloven for 2017 til forsøg med nye tilgange til levering og anretning af mad til ældre i eget hjem, så de måltider, der leveres derhjemme, også bliver mere appetitvækkende.

Læs hvilke kommuner, der har søgt om penge fra køkkenpuljen, på Sundheds- og Ældreministeriets hjemmeside her