Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Thyra Frank: Ældremad skal være mere appetitlig

Maden til ældre i eget hjem skal være indbydende og appetitlig. Ældreminister Thyra Frank håber derfor, at kommunerne vil søge penge til projekter, der kan nytænke den mad, som ældre borgere får leveret udefra.

Sundheds- og Ældreministeriet
Portræt af Thyra Frank på hendes kontor
Foto: Les Kaner

Hvordan kan man gøre maden og madoplevelsen bedre for ældre, der får mad bragt til døren? Det kan kommunerne nu være med til at afprøve, hvis de søger om midler fra en pulje, som Sundheds- og Ældreministeriet i dag har opslået.

Puljen på 25 mio. kr. er afsat på finansloven for 2017 og har til formål at nytænke den mad, som ældre borgere i eget hjem får leveret udefra.

Ældreminister Thyra Frank håber, at puljen kan være med til at skubbe til nogle kreative og innovative ideer, der giver bedre madoplevelser for de ældre.

”Det er så vigtigt – både for livskvaliteten og for sundheden – at maden til de ældre er lækker, frisk og velduftende. Mange ældre døjer med nedsat appetit og uønsket vægttab, og derfor er det helt afgørende, at den mad, de får bragt til døren, vækker appetitten og giver dem mere lyst til at spise. Og det er bestemt ikke ligegyldigt, hvordan maden tager sig ud på tallerkenen, og om den dufter og ser frisk ud. Det gør rigtig meget for hele madoplevelsen,” siger ældreministeren.

Puljen kan søges af samtlige kommuner, gerne i samarbejde med eksempelvis private leverandører inden for madproduktion eller mademballage eller relevante institutioner med forskningsmæssig ekspertise på området, og ansøgningsfristen er den 1. juni 2017.

I projekterne kan man eksempelvis eksperimentere med forskellige produktionsformer som varmholdt-, køle- eller frostmad, forskellige transportmetoder eller nye måder at emballere og anrette maden på.

Læs mere på Sundheds- og Ældreministeriets hjemmeside.