Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Pape indkalder til møde om bandeuroligheder

Justitsminister Søren Pape Poulsen mødes onsdag med partierne bag bandepakken for at få en status fra politiet og drøfte situationen efter skyderier på åben gade i København. Han er parat til at give politiet yderligere redskaber, hvis de har behov for det.

Justitsministeriet
Portræt af Søren Pape Poulsen ved hans skrivebord
Foto: Les Kaner

Justitsminister Søren Pape Poulsen har indkaldt partierne bag bandepakken til et møde onsdag den 9. august efter de seneste skudepisoder i København. Senest er to personer uden relation til bandemiljøet blevet ramt af skud på åben gade.

På mødet vil der være en status for politiets indsats og en drøftelse af den øjeblikkelige situation.

”Vi har for kort tid siden vedtaget den mest vidtgående bandepakke nogensinde i Danmark. Den indeholder 35 nye tiltag herunder et opholdsforbud, så bandemedlemmer i op til 10 år forhindres i at vende tilbage til det sted, hvor de har forpestet almindelige borgers tilværelse med deres skrupelløse adfærd,” siger justitsminister Søren Pape Poulsen og fortsætter:

”Det siger sig selv, at det er en dybt alvorlig situation, som vi selvfølgelig ikke kan eller skal leve med. Og jeg forventer, at politiet gør alt, hvad de kan. Flere og flere bliver anholdt, visitationszonen er forlænget og udvidet, og våben bliver løbende konfiskeret. Samtidig er politiet massivt til stede i området, og ekstra mandskab er blevet tilkaldt. Hvad der er brug for i øjeblikket er benhårdt politiarbejde, men det er klart, at hvis politiet har brug for yderligere redskaber, er jeg helt åben for det.”

Justitsministeriets embedsmænd er samtidig i dialog med Aaarhus, Odense og Københavns Kommune om et fællesmøde i august om kampen mod bander.

Læs alt om bandepakken her