Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Pape: Livet skal gøres så surt som muligt for banderne

"Det er intet mindre end forkasteligt," siger justitsminister Søren Pape Poulsen, efter der onsdag blev skudt på åben gade i København for anden dag i træk. Læs alt om regeringens bandepakke her.

Justitsministeriet
Arkivfoto

"Det er intet mindre end forkasteligt."

Det siger justitsminister Søren Pape Poulsen, efter der onsdag blev skudt på åben gade i København for anden dag i træk.

”Vores politi følger urolighederne nøje og gør alt, hvad de kan for at komme efter de hensynsløse gerningsmænd. Midt i uroen er det godt at tænke på de skærpede straffe, som vi har indført med bandepakken. Blandt andet forhøjes straffe for skyderi på åben gade med op til 50 procent. Og så har vi vedtaget et lovforslag, der fordobler minimumsstraffen for ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder. Livet skal gøres så surt som muligt for banderne,” siger justitsministeren og fortsætter:

"Jeg ved, at disse skærpelser ikke gør bandemedlemmerne til dydsmønstre i morgen. Så naiv er jeg selvfølgelig ikke. Men det betyder, at vi får låst døren til disse voldsparate typer i væsentligt længere tid. Og når de sidder i fængsel, begår de ikke vold og spreder utryghed blandt lovlydige borgere."

Læs alt om regeringens bandepakke her