Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Kulturministeren offentliggør nu borgernes ønsker til dansk medieindhold

I dag afslutter kulturminister Mette Bock høringen af borgernes ønsker til fremtidens danske medieindhold, ”Antennerne Ude”. Der er i alt kommet 4490 digitale bidrag fra borgerne, og ministeren gør nu status over de forslag, hun har fået.

Kulturministeriet

I dag afslutter kulturminister Mette Bock høringen af borgernes ønsker til fremtidens danske medieindhold, ”Antennerne Ude”. Der er i alt kommet 4490 digitale bidrag fra borgerne, og ministeren gør nu status over de forslag, hun har fået.

Siden maj 2017 har interesserede borgere kunne komme med ønsker og idéer til fremtidens danske medieindhold - både på websitet www.antennerneude.dk, på møder rundt i landet og via sociale medier.

Kulturminister Mette Bock siger:  ”Jeg er glad for, at der er kommet så mange bidrag på tværs af geografi og alder, hvor folk i alle aldre sætter ord på det, de vil se, læse og lytte til i medierne. Det, de synes er vigtigt, og ikke mindst hvorfor de mener, det er vigtigt. Der efterspørges kvalitetsindhold som nyheder, kulturindhold, dokumentarstof og børne- og ungestof. Mange fremhæver, at netop dette mediestof kan gøre os klogere på os selv og verden omkring os, og at det kan samle os. Det er væsentligt. For én af grundpillerne i folkestyret er jo, at vi har oplyste og myndige borgere, der kan forholde sig til deres verden og tage ansvar i stort og småt. Under min rejse rundt i landet hos de forskellige generationer, er det også blevet tydeligt, hvor forskelligt børn, unge og ældre bruger medierne i deres hverdag. En af de store udfordringer bliver at gøre det danske medieindhold tilgængeligt for alle aldersgrupper.”

De digitale bidrag, der er kommet ind på www.antennerneude.dk, er nu sammenfattet af to Ph.d.-stipendiater fra Københavns Universitet i en rapport. Hent hele rapporten på www.antennerneude.dk Om Antennerne Ude og den videre proces.

Foruden den digitale indsamling af borgernes ønsker til dansk medieindhold på www.antennerneude.dk, har kulturministeren været på en ’generationsrejse’, med stop syv forskellige steder i Danmark. Her har hun mødt og talt med forskellige aldersgenerationer om deres medievaner og -ønsker. Læs mere om generationsrejsen på https://antennerneude.dk/aktiviteter/ 

Nu fortsætter kulturministeren dialogen henover efteråret med mediebranchens interessenter, politiske ordførere m.fl. Dialogen handler bl.a. om hvem, der kan producere og levere dansk kvalitetsindhold. 

I begyndelsen af 2018 vil regeringen fremlægge sit oplæg til de politiske forhandlinger om et nyt medieforlig for 2019 og frem med de fremtidige rammer for dansk medieindhold.