Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Min krop, mine regler

Kærestevold er i fokus hos unge - og i fokus hos regeringen. Under temaet "min krop, mine regler" har unge dystet om, hvem der på den mest kreative måde kan skabe debat om emnet. Se vinderne.

Digtet her på ryggen af en pige vandt Caroline og Thea fra Da Vinci linjen på Vitaskolen i Esbjerg en 2. præmie for.

Unge over hele landet har den seneste tid dystet om, hvem der på den mest kreative måde kan sætte fokus på kærestevold – under temaet min krop, mine regler.

Ligestillingsminister Karen Ellemann, Bryd Tavsheden og Det Kriminalpræventive Råd har i dag kåret de fem vinderklasser fra folkeskoler og ungdomsuddannelser i Esbjerg, Odense, Hillerød og København.

”Jeg er glad for at se det store engagement hos de unge i at modgå kærestevold. De sætter ord, billeder og følelser på noget, som kan være svært at tale om. For mig er det vigtigt, at vi får fat i de unge, at vi får dem til at debattere kærestevold og forholde sig til egne og andres grænser. Det kan være svært som ung helt at vide, hvad et godt forhold er, hvad der er ”normalt”, og hvor deres egne grænser er. Det har vi bl.a. set i den seneste tids sager om deling af nøgenbilleder.

Samtidig ved vi, at unge, der er udsat for kærestevold, har en tendens til at tage det med sig ind i voksenlivet. Den cirkel skal vi have brudt, og det kan konkurrencen bidrage til. Vold er og må aldrig blive acceptabelt,” siger minister for ligestilling, Karen Ellemann.

Se herunder én af de indsendte videoer fra Hannah, Laura, Pernille og Sigrid fra 2.A på Teknisk Gymnasium i Hillerød. Filmen vandt en 2. præmie.

 

 

 

Årets vindere kommer fra Da Vinci Linjen på Vitaskolen i Esbjerg, det Kongelige Teaters Balletskole i Odense, 2.a på Teknisk Gymnasium i Hillerød og mediefagsklassen på Christianshavns Gymnasium.

Derudover får fire drenge fra 3.a på Teknisk Gymnasium i Hillerød en ekstraordinær præmie. Deres bud på en kampagneidé er så god, at dommerpanelet synes, de skal have mulighed for at føre deres idé ud i livet, som en egentlig kampagne - fra unge til unge, der skal skabe opmærksomhed om egne og andres grænser.

Her er vinderne i Gruppe A: 7.-9. klasse:

  1. præmie: Det Kongelige Teaters Balletskole i Odense for deres koreografi og dans.

  2. præmie: Caroline og Thea fra Da Vinci linjen på Vitaskolen i Esbjerg for deres digt, skrevet på ryggen af en pige.

Her er vinderne i Gruppe B: 10. klasse, erhvervs- og produktionsskoler, hhx, htx, stx og andre ungdomsuddannelser:

  1. præmie: William, Anders, Laurits, Maged og Bastian fra Mediefagsklassen på Christianshavns Gymnasium for deres film ”Drenge”.

  2. præmie: Hannah, Laura, Pernille og Sigrid fra 2.a på Teknisk Gymnasium i Hillerød for deres stop-motion film ”Min krop, mine regler”.

Den ekstra kampagnepris: Mikkel, Milivoje, Tobias og Rasmus fra 3.a på Teknisk Gymnasium i Hillerød for deres kampagne ”Kend dine grænser”.

Der er blevet indsendt i alt 254 kreative bidrag inden for film, sange, digte, tekster og billeder. De er udstillet på Københavns Rådhus til og med torsdag den 23. februar.

Dommerpanelet består af debattør Emma Holten og forfatter Kenneth Bøgh Andersen sammen med minister for ligestilling, generalsekretæren for Bryd Tavsheden Isabella Wedendahl og formanden for Det Kriminalpræventive Råd Henrik Dam.

Se alle vinderprojekterne her