Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

125 mio. kr. til danske nødhjælpsorganisationer

Udviklingsminister Ulla Tørnæs har fordelt 125 millioner kroner til seks danske nødhjælpsorganisationers arbejde på Afrikas Horn.

Udenrigsministeriet
Arkivfoto: Ulla Tørnæs besøger Kakuma-flygtningelejren i det nordlige Kenya

Udviklingsminister Ulla Tørnæs har fordelt 125 millioner kroner til seks danske nødhjælpsorganisationers arbejde på Afrikas Horn.

Pengene går til at dæmme op for den voksende sultkatastrofe i lande som Sydsudan, Somalia og Yemen, hvor der i følge FN er behov for livreddende fødevarehjælp til millioner af mennesker.

"Høsten er slået fejl på grund af tørke - og på grund af konflikt. Antallet af fejlernærede stiger og landene står foran en sultkatastrofe. Situationen er kort sagt alarmerende. Der er hårdt brug for vores hjælp til at redde liv og til at forsøge at undgå, at den alvorlige fødevaresituation fører til yderligere fordrivelse, som Afrikas Horn og Yemen er så hårdt ramt af." siger Ulla Tørnæs.

Landene lider samtidig under væbnede konflikter og store flygtningestrømme. I Sydsudan har borgerkrigen mellem præsident Salva Kiir og den tidligere vice-præsident Riek Machar sendt millioner af mennesker på flugt internt i landet og til nabolandene Uganda og Etiopien.  Krigen i Yemen har medført en voksende humanitær krise med massive behov for akut hjælp.

"Afrikas Horn kæmper med mange og vanskelige problemer, der sender dets befolkninger på flugt. Vi forsøger både at fastholde vores langsigtede bistand, samtidig med at vi giver nødhjælp til mennesker i akut nød på grund krig og tørke. Danske organisationer er til stede i nærområderne og inde i de borgerkrigshærgede lande, herunder svært tilgængelige områder i Sydsudan og Yemen,” siger Ulla Tørnæs.

De 125 millioner kroner til danske nødhjælpsorganisationers arbejde på Afrikas Horn er blevet tildelt på baggrund af en NGO-runde, som ministeren annoncerede i februar.

Pengene er fordelt på 47 millioner kroner til Sydsudan, 23 millioner kroner til Somalia og 55 millioner kroner Yemen, og gives gennem seks danske nødhjælpsorganisationer; Caritas, Dansk Flygtningehjælp, Dansk Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp, Red Barnet og Adra.