Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Udtalelse fra statsministeren og justitsministeren om skudepisode i Albertslund

En politimand er tirsdag blevet skudt ved Politigården i Albertslund. Læs statsminister Lars Løkke Rasmussen og justitsminister Søren Pape Poulsens udtalelser i denne forbindelse.

Statsministeriet
Foto: Les Kaner

Udtalelse fra statsminister Lars Løkke Rasmussen i forbindelse med, at en politimand er blevet skudt ved Politigården i Albertslund i dag.

”Jeg er dybt rystet over, at en politimand er blevet skudt ved Politigården i Albertslund. At en politimand på vej på arbejde er blevet skudt, er på alle måder forfærdeligt at tænke på. De mænd og kvinder, der hver dag går på arbejde for at passe på os alle, skal ikke leve i frygt, når de færdes rundt i Danmark. Mine tanker går til politimanden og hans pårørende – jeg kan ikke forestille mig, hvad de gennemgår disse timer. Mine tanker er også hos de ansatte på Politigården i Albertslund, der må være i chok oven på den brutale nedskydning af deres kollega.”

Justitsminister Søren Pape Poulsen udtaler i samme forbindelse:

”Det er en sort dag for os alle, når dem, der er sat til at passe på os, bliver angrebet. Det er forfærdeligt, at den slags kan ske i Danmark. Mine tanker går til betjenten, hans familie og kollegerne. Politiet kender på nuværende tidspunkt ikke motivet, men har kort tid efter hændelsen anholdt en formodet gerningsmand. Jeg vil følge sagen tæt og kan garantere, at alle kræfter vil blive sat ind på at komme til bunds i sagen.”