Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Justitsminister vil skærpe regler for skytteforeninger

Justitsminister Søren Pape Poulsen vil stramme reglerne for skytteforeninger, fordi tidligere straffede personer i dag har for let adgang til våben. Samtidig skal sikkerheden for politibetjente styrkes.

Justitsministeriet
Portrætbillede af Søren Pape Poulsen
Foto: Det Konservative Folkeparti

Justitsministeren vil skærpe reglerne for skytteforeninger i lyset af, at den formodede gerningsmand til drabet på en politimand er kædet sammen med en skytteforening. Den formodede gerningsmand er tidligere straffet for overtrædelse af våbenloven og straffeloven.

Justitsminister Søren Pape Poulsen udtaler:

”Der er behov for at stramme reglerne for skytteforeningerne, fordi der er for let adgang for tidligere straffede personer til livsfarlige våben. Det vil jeg nu indlede en dialog med skytteorganisationerne om.

Samtidig vil jeg tale med Rigspolitiet og Politiforbundet, om vi kan gøre mere for at styrke sikkerheden for vores betjente.”

Justitsministeriet vil blandt andet nu se på, hvilke krav der stilles for at blive medlem af en skytteforening, hvilke våben personer uden våbentilladelse har adgang til og bør have adgang til, og hvordan tilsynet med skydninger i skytteforeninger konkret er indrettet