Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Aftaletekst

Aftale om ændring af udlodningsmodellen

Kulturministeriet
Aftale om ændring af udlodningsmodellen
pdf (306 Kb)

Her kan du downloade den politiske stemmeaftale om ændring af udlodningsmodellen. Aftalen blev indgået den 27. januar 2017.

Aftalepartier: Regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti.

Aftaleparterne er enige om at ændre den nuværende fordeling af udlodningsmidlerne således, at det frie foreningsliv styrkes. Aftaleparterne ønsker at løfte niveauet af midler for hovedorganisationer og foreninger med faste driftstilskud samtidig med, at de gives budgetsikkerhed og dermed får mulighed for at prioritere mere langsigtede mål. Aftale-parterne ønsker endvidere, at selvejende institutioner, hestevæddeløbssporten og kulturel-le formål opnår budgetsikkerhed.

Aftaleparterne er enige om at videreføre de ændringer af bevillingerne til Anti Doping Danmark, Sport Event Denmark, Idrættens Analyseinstitut, Dansk Skoleidræt og Talent-udvikling under Team Danmark som følger af den politiske stemmeaftale om idræt af 6. maj 2014.

På den baggrund er aftaleparterne enige om en fremtidig model for fordeling af udlodningsmidler. Modellen fastsætter det beløb, der tilføres udlodningsloven og dermed udloddes til gavn for idræt, kultur og andre almennyttige formål.