Nyhed

Troels Lund Poulsen bekræfter fortsat dansk opbakning overfor ukrainsk parlamentsformand

Forsvarsministeriet

Fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen fik mulighed for at drøfte fortsatte danske donationer til Ukraine, da den ukrainske parlamentsformand besøgte København.

Ukraine kan fortsat regne med Danmarks militære støtte til kampen for frihed. Det var hovedbudskabet, da formand for det ukrainske parlament, Ruslan Stefanchuk, i dag mødtes med Folketingets formand Søren Gade og den fungerende forsvarsminister, Troels Lund Poulsen.

På mødet på Kastellet blev der derudover givet en status på de tidligere danske donationer. Blandt andet donationen af CAESAR haubitser, som netop er ankommet til Ukraine efter ukrainske soldater har afsluttet træning på artillerisystemerne på dansk jord.

”Vi har løbende kontakt med ukrainerne om den fortsatte støtte til Ukraine og jeg er glad for den meget brede opbakning der til stadighed udvises fra Folketinget til at donere til Ukraines frihedskamp. Danmark har indtil nu støttet Ukraine med militær støtte for ca. 9,5 mia. kr., og med den nyetablerede Ukrainefond lægger vi op til at fastholde et højt niveau for den militære støtte til Ukraine. Det skal gøre en reel og mærkbar forskel for ukrainerne. Deres kamp er også vores kamp,” siger Troels Lund Poulsen.

Lejligheden blev også benyttet til at drøfte donationen af omkring 80 Leopard 1 kampvognen, som ukrainske soldater aktuelt trænes i brugen af i Tyskland. Og den for nyligt vedtagne og hidtil største militære støttepakke på mere end 1,7 milliarder danske kroner, der omfatter ammunition, minerydningsudstyr og midler til luftforsvar.

”Det er en ære at kunne mødes med min ukrainske kollega Ruslan Stefanchuk. Besøget er med til at bekræfte de stærke bånd, vi har til Ukraine. Landet står midt i en frihedskamp, som Danmark støtter fuldt og helt. Men vores samtaler skal også handle om andet end krig. Andre emner vil være, hvordan Ukraine kan forberede sig på at blive optaget i EU, og hvordan vi kan udveksle erfaringer mellem det ukrainske parlament og Folketinget”, siger Folketingets formand Søren Gade.