Nyhed

Regeringen klar med penge til udsat skolestart og sænkelse af klasseloft

Børne- og Undervisningsministeriet

Med Finanslovforslaget for 2023 vil regeringen fastholde de midler, der blev afsat i forbindelse med Aftale om finansloven for 2022 til finansiering af hhv. bedre mulighed for at udsat skolestart og sænkelse af klasseloftet i 0.-2. klasse fra 28 til 26 elever.

Børn skal have den bedst mulige start på skolelivet. For nogle børn er et ekstra år i børnehaven lige præcis dét, der skal til for at blive klar til skolen.

Derfor foreslår regeringen med det kommende Finanslovforslag for 2023 at fastholde midlerne til finansiering af hhv. bedre mulighed for udsat skolestart og sænkelse af klasseloftet i 0.-2. klasse fra 28 til 26 elever. 

Midlerne skal sikre de økonomiske rammer for, at flere børn kan starte senere i skole, hvis de af trivselsmæssige, sociale eller faglige årsager har behov for det. Formålet med et lavere antal elever i de små klasser er at give de yngste elever en god skolestart, som understøtter børnenes faglige, trivselsmæssige og sociale udvikling. 

Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye siger: 

”Det er vores opgave at sørge for, at vores børn får den bedst mulige start i skolen. Det kan gøre en stor forskel for resten af deres skoletid og videre i livet, at de fra starten får en tryg og rolig skoledag. For nogle børn vil et ekstra år i børnehaven være lige præcis dét, de har brug for, for at blive klar til at træde ind ad døren i folkeskolen. Samtidig vil sænkelsen af klasseloftet give mere tid til den enkelte elev og bidrage til en mere tryg og rolig start i skolen for de yngste elever,” 

 

Nyheden om penge til udsat skolestart, kan findes på Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside.