Nyhed

Forsvarsministeren og kollegaer diskuterer kortlægning af krigsforbrydelser i Ukraine

Forsvarsministeriet

Fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen er her til morgen til briefing hos sin nederlandske kollega vedrørende situationen i Ukraine og det nederlandske arbejde med at kortlægge krigsforbrydelser gennem udsendelse af et Forensic Investigation Team.

I forlængelse af møder i Ukraine Defense Contact Group (UDCG) og NATO-forsvarsministermødet skal fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen til møde hos sin nederlandske kollega, Kajsa Ollongren, i Haag.

Forsvarsministrene fra Storbritannien, Norge og Sverige deltager også i mødet og får sammen med Troels Lund Poulsen bl.a. en briefing om det nederlandske forsvarsministeriums arbejde med kortlægning af krigsforbrydelser i Ukraine, herunder gennem udsendelse af et såkaldt Forensic Investigation Team.

Fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen:

”Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe og støtte ukrainerne i deres frihedskamp mod Putins Rusland. De kæmper ikke kun deres egen kamp, men alle frie, demokratiske landes kamp for selvbestemmelse. Derfor undersøger vi løbende nye muligheder for at støtte Ukraine mest muligt”

Fortsat behov for yderligere donationer

Briefingen i Haag kommer efter en arbejdsmiddag onsdag aften, hvor de deltagende lande diskuterede krigen i Ukraine og den fortsatte militære støtte til ukrainernes frihedskamp.

Sammen med Storbritannien, Nederlandene og Norge sidder Danmark i bestyrelsen for den britiskledede International Fund for Ukraine (IFU), der efter UDCG-mødet tirsdag i Bruxelles præsenterede en stor fælles donation til Ukraine.

Derudover har Danmark senest indgået et samarbejde med Nederlandene og Tyskland om indkøb, istandsættelse, træning og donation af Leopard 1 kampvogne.

Fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen:

”Danmark har siden krigens begyndelse leveret en markant våbenstøtte til Ukraine. Vi er blandt de lande, der i forhold til vores størrelse har støttet mest. Samlet set har vi støttet Ukraine med militært materiel for mere end 4,9 mia. kr. og dertil er vi trådt ind i et samarbejde med bl.a. Tyskland med henblik på renovering og donation af et større antal Leopard 1 kampvogne” 

Nyheden om kortlægningen af krigsforbrydelser i Ukraine, kan findes på Forsvarsministeriets hjemmeside