Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Sådan stemmer du, hvis du flytter lige før valget

Dit valgsted er der, hvor du har adresse 17. oktober.

Hvis du skal flytte inden for Danmarks grænser efter 17. oktober 2022, gælder der særlige regler for dig, når du skal stemme til folketingsvalget.

Hvis du flytter inden for kommunen efter 17. oktober, skal du stemme i dit hidtidige afstemningsområde. Det betyder, at du på valgdagen skal møde personligt op på det valgsted, der er knyttet til din hidtidige bopæl. Det er også det valgsted, der vil stå på dit valgkort. Du kan også vælge at brevstemme i stedet for at stemme på valgdagen.

Hvis du flytter fra en kommune i Danmark til en anden efter 17. oktober, skal du stemme i den kommune, du flytter fra. Du kan også vælge at brevstemme i stedet for at stemme på valgdagen.

Hvis du flytter efter 17. oktober, kan du stemme på to måder:
• Du kan brevstemme. Din brevstemme vil så blive sendt til den kommune, du er flyttet fra.
• Du kan stemme på valgdagen ved at møde personligt op på valgstedet i den kommune, du lige er flyttet fra. Valgstedet står på dit valgkort.

Du kan brevstemme i en hvilken som helst kommune. Den sidste dag, man kan brevstemme – fredag den 28. oktober – er der åbent for brevstemmeafgivning på mindst ét sted i kommunen i tidsrummet kl. 9-16. Tjek kommunens hjemmeside for information om at brevstemme i kommunen.